Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσο τού μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και παρουσίασαν τις δράσεις και τις εργασίες τους με την ολοκλήρωση τής σχολικής χρονιάς 2014-2015.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Α΄ τάξης συμμετείχαν στην γιορτή λήξης τού Σχολείου με το τραγούδι «Rainbow Song» από το βιβλίο Τoby, Τom and Lola, τής junior A΄ τάξης τού εκδοτικού οίκου Oxford University Press. Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ κατά την προετοιμασία στις πρόβες, αλλά και στην ίδια την γιορτή όπου τραγούδησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης προετοίμασαν με μεγάλη χαρά και με εξαιρετικό αποτέλεσμα τις εργασίες «Μy favorite animal» και «Βirthday card». Επίσης με φαντασία και ενθουσιασμό υλοποίησαν, σε ομάδες, το project «Μy dream house». Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό τόσο σε επίπεδο κατασκευών των ονειρεμένων σπιτιών όσο και των αγγλικών επεξηγηματικών κειμένων.
Το βιβλίο «Tom Sawyer» επεξεργάστηκαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είδαν τη σχετική ταινία και συζήτησαν με τις καθηγήτριές τους διάφορα θέματα με αφορμή το βιβλίο. Στις αρχές τού καλοκαιριού παρουσίασαν τα θεατρικά «Τhe dentist», «Τravel agent’s» και «Τhe ticket inspector», τα οποία προετοίμασαν σκηνοθετικά με τη βοήθεια των καθηγητριών τους και με ξεχωριστό κέφι. Tα θεατρικά αυτά δρώμενα, με διαλόγους στα Αγγλικά, παρουσίασαν στους γονείς τους με ιδιαίτερη ευχέρεια λόγου στις 3 Ιουνίου 2015 στις αίθουσες των Αγγλικών και καταχειροκρητήθηκαν.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης κατασκεύασαν με φαντασία υπέροχους πλανήτες και έγραψαν όμορφα περιγραφικά κείμενα για αυτούς. Η εργασία εκπονήθηκε με αφορμή σχετικό κείμενο που υπάρχει στο βιβλίο των Αγγλικών τους Quest3 τής Oxford. Στην εορτή λήξης τα παιδιά τραγούδησαν το τραγούδι «What a wonderful world», πλαισιωμένα από τους μαθητές των Α΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.