Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και συμμετείχαν σε πρόγραμμα με θέμα « Διατροφή και υγεία». Στην αρχή τα παιδιά συζήτησαν και έμαθαν για τα τρία σημαντικά γεύματα τής ημέρας και τι θα πρέπει αυτά να περιλαμβάνουν, όπως γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κ.λπ.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την αίθουσα με την ξεχωριστή συλλογή παραδοσιακών άρτων. Μίλησαν για τη σημασία τού ψωμιού στην καθημερινή ζωή τού ανθρώπου και τη συμβολική του σημασία σε συγκεκριμένες τελετές και επετείους (γάμους, χελιδονίσματα, Πρωτοχρονιά κ.ά.).
Τέλος, έφτιαξαν ανθρώπινες φιγούρες χρησιμοποιώντας λαχανικά από τον κήπο τού μουσείου. Οι μελιτζάνες έγιναν σώμα, τα καρότα μύτες και στόμα, κομμάτια από αγγούρι φρύδια κ.λπ.). Έτσι, τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την περιήγηση στους χώρους τού μουσείου και την ενημέρωση των υπευθύνων, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Διαστροφής και πήραν ιδέες για τη δική τους υγιεινή διατροφή μέσα στη μέρα.