Εκτύπωση
Στο β΄ τρίμηνο οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού επεξεργάστηκαν διαθεματικά, με τις δασκάλες τους κ. Αποστολία Πόρποδα και κ. Βιργινία Φλάμου, την ενότητα των συναισθημάτων. Με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής και Φιλαναγνωσίας, οι μικροί μαθητές έμαθαν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.
Ακόμη,διάβασαν σχετικά βιβλία με τον καθηγητή Εικαστικών κ. Βαγγέλη Θεοδωρίδη, άκουσαν ιστορίες, συζήτησαν για τα συναισθήματά τους, ζωγράφισαν και έπαιξαν παιχνίδια ρόλων.
Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 οι μαθητές, με αφορμή το βιβλίο «Τα καπέλα τής κ.Στρουμπίνσκι», “φόρεσαν τα καλύτερά τους συναισθηματικά καπέλα” και μας ταξίδεψαν στον όμορφο κόσμο των πλούσιων συναισθημάτων τους. Με τα ευφάνταστα και πολύχρωμα καπέλα τους ξεδίπλωσαν τα συναισθήματά τους και τα εξέφρασαν με κάθε δυνατό τρόπο. Ζωγράφισαν χαρούμενα ή θυμωμένα καπέλα με την καθηγήτριά τους κ. Εύη Λαπαναΐτη, τραγούδησαν χαρούμενα τραγούδια με τη μουσικό τους κ. Κορίννα Λασκαρίδου και ερμήνευσαν υπέροχα ρόλους που τους δίδαξε η καθηγήτρια τής Θεατρικής Αγωγής κ. Αγγελική Ζάχου.
Γονείς και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την ξεχωριστή παρουσίαση των παιδιών και ευχήθηκαν πάντα να έχουν "καπέλα γεμάτα με χαρούμενα συναισθήματα".