Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Παιχνίδι στα Mαθηματικά», οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης σε όλη τη διάρκεια τής χρονιάς 2015-2016 ασχολήθηκαν και εκπόνησαν διάφορες εργασίες σχετικά με τις μαθηματικές έννοιες.
Έτσι λοιπόν, έμαθαν για τους αρχαίους φιλόσοφους και μαθηματικούς, την ακολουθία Fibonacci, τις μαθηματικές έννοιες, τα μαθηματικά τετράγωνα και το κόσκινο τού Ερατοσθένη. Ισορρόπησαν τη ζυγαριά των εξισώσεων και έμαθαν την έννοια τής μεταβλητής παίζοντας. Πολλά από αυτά, καθώς και τα μεταβατικά μοτίβα, αποτύπωσαν ζωγραφίζοντάς τα με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Εύης Λαπαναΐτη.
Σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη αλλά και την κατανόηση των εννοιών αυτών έπαιξε και το μάθημα τής Μαθηματικής Σκέψης που βοηθά τους μαθητές να σκεφτούν με τη λογική και να βρουν πολλές διαφορετικές λύσεις στα προβλήματα που τους δίνονται.
Φυσικά, δεν έλειψαν και αποσπάσματα από την ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος». Η ταινία περιγράφει την μεγάλη άνοδο τού μαθηματικού Τζον Νας, που κέρδισε βραβείο Νομπέλ καθώς είχε φοβερές νοητικές ικανότητες και ήταν ικανός να λύσει περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα.
Με παιγνιώδη τρόπο και μέσω διαφορετικών μαθημάτων οι μαθητές ανέπτυξαν τη …θετική τους νοοτροπία.