Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 η Στ΄1, η Στ΄2 και η Στ΄3 τάξη τού Β΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Αθήνας.
Στον χώρο τού μουσείου περίμεναν τα παιδιά στρατιωτικοί-ξεναγοί, οι οποίοι παρουσίασαν στα παιδιά με λίγα κι απλά λόγια τα εκθέματα και τις συλλογές τού μουσείου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ιστορικά κειμήλια των πολεμικών αγώνων του Έθνους κατά τη διάρκεια τού 19ου αιώνα και ιδιαίτερα από την Επανάσταση τού 1821.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε ωραίες λιθογραφίες με παραστάσεις μαχών, πλοίων και ενδυμασιών τής εποχής, προθήκες με όπλα και χειρόγραφες επιστολές των αγωνιστών, μινιατούρες πολεμικών πλοίων, τις μακέτες που αναπαριστούν την πυρπόληση τής τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη, τη μάχη στα Δερβενάκια και πολλά άλλα.
Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά επισκέφθηκαν τα παλαιά πολεμικά αεροπλάνα που εκτίθενται στον προαύλειο χώρο τού μουσείου.
Με την επίσκεψη αυτή οι μαθητές τής Στ΄τάξης μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα τα πολεμικά γεγονότα που σχετίζονται με τη νεότερη ιστορία τού ελληνικού έθνούς την οποία διδάσκονται εφέτος και ως εκτούτου να εκτιμήσουν περισσότερο τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία.