Εκτύπωση
Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 οι μαθητές των Δ΄1 και Δ ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με μεγάλη χαρά, υποδέχτηκαν και γνώρισαν από κοντά τη συγγραφέα κ. Χριστίνα Φραγκεσκάκη στην παρουσίαση τού βιβλίου της «Άμπερ Φάμπερ Βγε!» από τα ίδια τα παιδιά.
Η κ. Φραγκεσκάκη γεννήθηκε στη Ρόδο και σπούδασε στη Νομική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό στην εκπαίδευση.
Από το 2002 μελετά και αφηγείται ιστορίες προφορικής παράδοσης από όλο τον κόσμο.
Με την ομάδα αφήγησης «το κουβάρι με τα παραμύθια» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μοιράζεται τις ιστορίες που αγαπά με μικρούς και μεγάλους.
Το βιβλίο της «Άμπερ Φάμπερ Βγε!» αποτελείται από τρεις πανέμορφες ιστορίες γεμάτες εικόνες και συναισθήματα που μιλούν για τη δύναμη των λέξεων.
Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων τού Σχολείου μας, μαζί με τους δασκάλους τους κ. Σωτήρη Σταθόπουλο και Σοφία Καλοβερνά, την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Αγγελική Ζάχου, Μουσικής κ. Μαρίνα Τζούλη και Καλλιτεχνικών κ. Εύη Λαπαναΐτη, με αφορμή τις ιστορίες τού βιβλίου έπαιξαν με τις λέξεις, τις συνταίριασαν και τις έκαναν τραγούδια, εικόνες και δρώμενα.
Λίγο πριν το τέλος τής όμορφης αυτής εκδήλωσης η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά για το βιβλίο της αλλά και τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις, οι ιστορίες και τα βιβλία.
Φανερά συγκινημένη  συνεχάρη και ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για το κέφι, τη συνεργασία και την ευφάνταστη ομαδική δουλειά τους.