Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσάκειου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Mουσείο Mαραθωνίου Δρόμου την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.
Αφού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αυθεντικό μετάλλιο τού πρώτου νικητή στο αγώνισμα τού Μαραθωνίου Δρόμου το 1896 στους Ολυμπιακούς Αγώνες τής Αθήνας Σπύρου Λούη, αντίγραφο τού κυπέλου που του απονεμήθηκε, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα. Είδαν επίσης μετάλλια, αθλητικά και προσωπικά κειμήλια τού Στέλιου Κυριακίδη, νικητή τού Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου τής Βοστόνης το 1946, κειμήλια από τη ζωή και τη δράση τού βουλευτή βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, με σημαντικότερο τη σημαία με το έμβλημα τής ειρήνης από την πορεία τού 1963, καθώς και συλλογές όλων των μεγάλων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων, ανδρών, γυναικών και ξένων Ολυμπιονικών-πρωταθλητών τού Μαραθωνίου.
Τα παιδιά είχαν την τύχη και τη χαρά να συναντήσουν την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τρίαλθο Ντενίζ Δημάκη, η οποία έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα Ελλάδας, 11 μετάλλια σε ευρωπαϊκά, κύπελλα -εκ των οποίων τα 5 είναι χρυσά- με κορυφαία εμπειρία τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες τού Πεκίνου το 2008. Μαζί της οι μικροί μαθητές μίλησαν, έλυσαν απορίες και έμαθαν ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και ότι χρειάζεται θέληση, πείσμα, δύναμη, τεχνική και μυαλό για να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Την ευχαρίστησαν για την απλότητα και την αμεσότητά της, αλλά και για τη μετάδοση στα παιδιά των υψηλών μηνυμάτων τού «ευ αγωνίζεσθαι» και τού υγιούς αθλητισμού.