Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τού εφετινού εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (1η Απριλίου ), τα παιδιά τής Στ΄τάξης τού Σχολείου μας διάβασαν το βιβλίο «Χάρτινη αγκαλιά», από τις εκδόσεις Καλέντη.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μια παρέα μαθητών Λυκείου οι οποίοι αποφασίζουν να ιδρύσουν μια λέσχη βιβλίου την οποία ονομάζουν «Χάρτινη αγκαλιά».
Μέσα από την εξιστόρηση αυτής τής προσπάθειας διαγράφονται άριστα οι χαρακτήρες των μαθητών, οι περιπέτειες τού εγχειρήματός τους και η τελική δικαίωση των προσπαθειών τους.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα το οποίο δίνει στον αναγνώστη να καταλάβει τη μαγική δύναμη τού βιβλίου, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για κάθε άνθρωπο, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις τής ζωής του.
Την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017 επισκέφθηκε το Σχολείο μας η συγγραφέας τού βιβλίου κ. Ιφιγένεια Μαστρογιάννη για να γνωρίσει τους μικρούς αναγνώστες αλλά και για να γνωρίσουν εκείνη τα παιδιά.
Η συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά για το περιεχόμενο τού βιβλίου και απάντησε στις ερωτήσεις τους.
Η κ. Μαστρογιάννη με τη σεμνή και ζεστή παρουσία της και τον γλαφυρό και τρυφερό λόγο της κέρδισε την αγάπη και τον θαυμασμό των παιδιών που δεν ήθελαν να την αφήσουν να φύγει.
Στο τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί της, της προσέφεραν λουλούδια και μια δική τους καλλιτεχνική εργασία που εμπνεύστηκαν από το βιβλίο.
Η εκδήλωση έληξε αποκομίζοντας τα παιδιά από τη συγγραφέα όσο και η συγγραφέας από τα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού άλλωστε όπως είπε και η ίδια «οι μαθητές στάθηκαν πάντοτε οι καλύτεροι δάσκαλοί της... ».