Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 23 Μαϊου 2017 τα Στ΄1, Στ΄2 και Στ΄3 τμήματα του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης επισκέφτηκαν την Παλαιά Βουλή και το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από την αίθουσα των συνεδριάσεων τής Παλαιάς Βουλής και συνεχίστηκε σε όλες τις άλλες αίθουσες τού μουσείου.
Στα παιδιά παρουσίασαν τα εκθέματα οι ξεναγοί κ. Μαριλένα Καραμπατέα τής Φ.Ε. και η κ. Πόπη Γεωργοπούλου . Οι αίθουσες τού Ιστορικού Μουσείου φιλοξενούν πολύτιμα εθνικά κειμήλια τής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας κατανεμημένα σε χρονολογική σειρά.
Τα εκθέματα ξεκινούν από την άλωση τής Κωνσταντινούπολης και την περίοδο τής φραγκοκρατίας και τουρκοκρατίας και φτάνουν ως και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο τού 1940.
Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισαν όπλα και ενδύματα των αγωνιστών τού ’21, πολεμικές σημαίες, ακρόπρωρα πλοίων, προσωπογραφίες ηρώων, παραδοσιακά φορέματα, προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών τού  '21, των δασκάλων τού Γένους, των πολιτικών, των βασιλέων και πολλά άλλα.
Η επίσκεψη αυτή άφησε στα παιδιά βαθιές εντυπώσεις αφού είδαν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους η Νεότερη Ελληνική Ιστορία, την οποία διδάχτηκαν στην Στ΄ Δημοτικού, διεύρυναν τις ιστορικές γνώσεις τους, ένιωσαν αγάπη και υπερηφάνεια για τους προγόνους τους και καλλιέργησαν περαιτέρω την εθνική και ιστορική τους συνείδηση.