Εκτύπωση
Στις 13 Ιουνίου 2017 ο μαθητές και των τριών τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τη Σχολή τής ΔΕΗ ( ΕΔΔΗΕ) στην Άνοιξη Αττικής.
Εκεί υποδέχθηκε τα παιδιά και τους δασκάλους η κ. Κατερίνα Χατζηαναστασίου, μητέρα μαθήτριας τού Σχολείου, η οποία ήταν και υπεύθυνη τού εκπαιδευτικού προγράμματος που παρακολούθησαν οι μαθητές. Στο αμφιθέατρο τής Σχολής η κ. Χατζηαναστασίου παρουσίασε στα παιδιά, με τη βοήθεια διαφανειών και βίντεο, θέματα όπως η ηλεκτρική ενέργεια, η εξοικονομησή της και οι εφαρμογές της στην καθημερινή μας ζωή, οι ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.
Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο όπου είδαν πώς ανεβαίνουν στους στύλους οι εναερίτες υπάλληλοι τής ΔΕΗ, είδαν υποσταθμούς μεταφοράς ρεύματος, φωτοβολταϊκά στοιχεία, ανεμογεννήτριες και τους εξήγησαν τη χρησιμότητά τους και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Στο τέλος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρακολούθησαν στη μακετά ενός οικισμού προσομοίωση των βλαβών που είναι δυνατόν να δημιουργηθούν στο δίκτυο διανομής ρεύματος τής ΔΕΗ.
Μαθητές και δάσκαλοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι και ωφελημένοι, αφού και ο τρόπος παρουσίασης ήταν απλός και εποπτικός αλλά και γιατί επέκτησαν χρήσιμες και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τη χρησιμοποίηση τού ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου αυτό να αποτελεί πάντοτε τον πιο πολύτιμο σύμμαχο για την άνοδο τού επιπέδου ποιότητας τής ζωής όλων μας.