Εκτύπωση
Από το 2001, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο τής Ευρώπης εγκαινίασαν το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών, η 26η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές γλώσσες.
Οι ποικίλες δραστηριότητες την ημέρα αυτή έχουν ως στόχο την προβολή τού γλωσσικού πλούτου τής Ευρώπης, την αξιοποίηση τής πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας, καθώς και την ενθάρρυνση τής εκμάθησης ξένων γλωσσών από όλους, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου.
Οι μαθητές τού Γερμανικού Τμήματος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Χρ. Ζαχμάνογλου και Π.Λάβδα, τίμησαν την ημέρα αυτή διοργανώνοντας την τελευταία εβδομάδα τού Σεπτεμβρίου τις παρακάτω εκδηλώσεις.
Oι μαθητές τής Γ΄ τάξης χρωμάτισαν γερμανικές σημαίες, έμαθαν τα αντίστοιχα χρώματα και διάβασαν με τη βοήθεια τής δασκάλας τους το πρώτο τους παιδικό βιβλιαράκι στα Γερμανικά.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ζωγράφισαν, επίσης, διάφορες ευρωπαϊκές σημαίες κάνοντας επανάληψη στα χρώματα.
H E΄ τάξη ενημερώθηκε από τη δασκάλα των Γερμανικών για τα 16 κρατίδια τής Γερμανίας (ονομασίες και πρωτεύουσες), παρακολούθησε μια παρουσίαση για το κρατίδιο Baden- Württemberg από την ψηφιακή πλατφόρμα τού Σχολείου και απάντησε σε αντίστοιχο κουίζ.
Η Στ΄ τάξη επεξεργάστηκε μέσα στην τάξη ένα κουίζ με θέμα τις χώρες τής Ευρώπης και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.