Εκτύπωση
Στις 30 Μαΐου 2018, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία τής Αττικής, τη Μονή Καισαριανής.
Η Μονή χτίστηκε τον 11ο αιώνα και βρίσκεται στους πρόποδες τού Υμηττού, μέσα σ’ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Τα παιδιά επισκέφθηκαν όλους τους προσβάσιμους χώρους τού μοναστηριού, όπως είναι ο περίβολος, η τράπεζα, το μαγειρείο, τα κελιά και το καθολικό τής μονής και ανακάλεσαν με τη φαντασία τους τη ζωή των μοναχών μέσα στους χώρους αυτούς με τη βοήθεια τής καθηγήριας τής Φ.Ε. κ. Μαριλένας Καραμπατέα, που τους ξενάγησε. Οι μαθητές έμαθαν για την ιστορία τού μοναστηριού, την αρχιτεκτονική του, τις αγιογραφίες του και τη γενικότερη λειτουργία και προσφορά του στο πλαίσιο τής βυζαντινής κοινωνίας.
Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν βόλτα στο δάσος τής Καισαριανής και έπαιξαν σε σκιερά μέρη. Κουρασμένα από το παιχνίδι αλλά ικανοποιημένα αφού συνδύασαν μόρφωση και ψυχαγωγία επέστρεψαν στο Σχολείο.΄Ηταν μια ακόμη όμορφη εμπειρία!