Εκτύπωση

Με αφορμή τις ενότητες 3 και 4 τής μεθόδου «Αrthur et Lilou 1» και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, που γιορτάζεται στις 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές τής τάξης τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου ΔημοτικούΕκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσα παρακολούθησαν, στις 18 Οκτωβρίου 2018, στα Γαλλικά τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «La soupe à la grimace».


Η ταινιούλα περιγράφει την ιστορία τής μικρής Georgette, η οποία κάθε Τρίτη βράδυ πρέπει να φάει τη λαχανόσουπά της που απεχθάνεται. Όμως, η μητέρα της την κάνει να πιστέψει ότι αν δεν τη φάει το τέρας Crackmiam θα έρθει να τη βρει. Μια μέρα η Georgette αποφασίσει να φύγει για να ψάξει να βρει εκείνη αυτό το αστείο τέρας που της περιγράφει η μητέρα της και τότε ανακαλύπτει ότι…
Μετά την προβολή, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα, τα παιδιπά επεξεργάστηκαν παιδαγωγικό φυλλάδιο με ερωτηματολόγιο σχετικό με την ιστορία τής ταινιούλας. Έτσι, εμπέδωσαν και εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους (οικογένεια, φύση, κατοικία, διατροφή, γεύματα, μέρη τού σώματος, περιγραφή προσώπων, έκφραση συναισθημάτων, ημέρες -στιγμές τής ημέρας- ώρα) και γραμματικές δομές (ρήματα α΄ συζυγίας, ρήματα προτίμησης, επίθετα χαρακτηρισμού, μεριστικά άρθρα, κτητικά επίθετα) που έχουν ήδη διδαχθεί.
Τέλος, διασκέδασαν κάνοντας την ανασύνθεση τής ευχάριστης αυτής ιστορίας μέσα από όμορφα σκίτσα που χρωμάτισαν.