Εκτύπωση

'Εναν από τους πιο εμπνευσμένους καλλιτέχνες στον κόσμο, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, είχαν την ευκαιρία να «συναντήσουν», την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης μέσα από την παρουσίαση τού βιβλίου«Συναντώντας τον Καλλιτέχνη! Λεονάρντο Ντα Βίντσι» τής Πατρίθια Χέις. Το βιβλίο των εκδόσεων Μέλισσα παρουσίασε η εκδότρια Άννα-Μαρία Βλάσση.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτό έργο υπήρξε η αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά την πολύπλευρη προσωπικότητα τού καλλιτέχνη, αλλά και την εποχή τής Αναγέννησης, στην οποία ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έζησε και δημιούργησε. Ενθουσιασμένα, μέσα από τις διαδραστικές σελίδες τού βιβλίου, τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με τον καλλιτέχνη, άγγιξαν τα κτήρια τής Φλωρεντίας τού 15ου αιώνα, αποκρυπτογράφησαν τη γραφή τού Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ξεφύλλισαν τα σημειωματάριά του, ανακάλυψαν τι σημαίνει οφθαλμαπάτη στην τέχνη, συνέθεσαν τρεις πίνακές του και κατασκεύασαν τη δική τους πόλη.

Έτσι, το πρωτότυπο αυτό βιβλίο, μέσα από ένα πλήθος ομαδικών δραστηριοτήτων, έγινε γέφυρα συνάντησης των μικρών μαθητών με την τέχνη.