Εκτύπωση

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στο Θέατρο τού Σχολείου.

Το σκηνικό μεταφέρει τους θεατές στη ζεστασιά ενός σπιτιού στολισμένου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το αναμμένο τζάκι και τα δώρα έτοιμα για να ανοιχτούν τη βραδιά τής Παραμονής.

Τότε ένας χορός αγγέλων ξαφνιάζει τους ακροατές, με τις αστείες συζητήσεις τους και την απόφασή τους να κατέβουν αόρατοι στη γη για να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ανακαλύψουν... πού χάθηκαν εφέτος τα Χριστούγεννα και δεν έχουν έρθει ακόμα.

Μέχρι και μια λαχταριστή πουτίγκα ετοιμάζουν οι μικροί ήρωες- ζαχαροπλάστες για τον Άι-Βασίλη, προκειμένου να τον πείσουν να τους φέρει τα δώρα τους!

Εφέτος όμως όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά... οι μικροί τάρανδοι είναι κρυωμένοι, οι καλικάντζαροι βάζουν εμπόδια στο έλκηθρο και οι νεράιδες τού Φεγγαριού δείχνουν απρόθυμες να φωτίσουν τη σκοτεινή νύχτα...

Όσο για την οικογένεια ψάχνει την ευτυχία όχι σε πράγματα υλικά, αλλά στην αγάπη και την ανθρώπινη αγκαλιά. 

Τέλος οι "χιονούλες" χορεύουν, υφαίνουν πέπλο αστραφτερό και βοηθούν να βγουν αληθινές οι ευχές των παιδιών και η Άγια Νύχτα έρχεται μέσα από τα τραγούδια των παιδιών, ενώ όλοι μαζί εύχονται:
«Χριστούγεννα ευτυχισμένα, ολόλευκα ονειρεμένα,
αγάπη με ζεστή καρδιά και χρόνια πολλά!»