Εκτύπωση

Ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη τής ελληνικής τέχνης και τού πολιτισμού, το 

, επισκέφθηκαν οι μαθητές των Γ΄1 και Γ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης την Πέμπτη 1η και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, αντίστοιχα.

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους που φιλοξενούν έργα και πίνακες μοντέρνας τέχνης και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σύμπλεγμα κτηρίων, αυλών και κήπων, μια αναπροσαρμογή παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων που στεγάζει συλλογή από αρχαιότητες, κεραμικά, λαϊκά κειμήλια και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν πριν από αιώνες στην καθημερινή ζωή, με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η χρηστική τους αξία και η ομορφιά τους.

Τα παιδιά άγγιξαν, μύρισαν, γεύτηκαν είδη φυτών και καρπών που φύονται στους υπέροχους κήπους τού Μουσείου, οι οποίοι αποτελούνται αποκλειστικά από μεσογειακή χλωρίδα.

Στη συνέχεια οι μαθητές έπαιξαν ένα διαδραστικό εικαστικό παιχνίδι στο εργαστήρι τού Μουσείου με κεντρικό μήνυμα «Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται να γίνει λουλούδι», μέσω τού οποίου έμαθαν πως τίποτα δεν είναι άχρηστο και τίποτα δεν πάει χαμένο.