Εκτύπωση

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2921 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν, στο μάθημα τής Θεατρικής Αγωγής, σε διάφορες δραστηριότητες σχετικά με το βιβλίο και την ανάγνωση.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης, με αφορμή και την Πρωταπριλιά, ασχολήθηκαν με το παραμύθι τού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα τού αυτοκράτορα».

Έπαιξαν παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιάζοντας πάνω στα διάφορα ''ψέματα" που έλεγε ο βασιλιάς αλλά και οι υπήκοοί του.

Με την διακωμώδηση τού ήρωα οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις τού ψέματος.

Στη συνέχεια όμως ζωγράφισαν τα ρούχα τού βασιλιά, με στόχο να δώσουν ένα αίσιο τέλος στην ιστορία και να αποκατασταθεί η ισορροπία στο αναστατωμένο βασίλειο.

Με τα παραμύθια οι μαθητές ψυχαγωγούνται, καλλιεργούν τη φαντασία και την ενσυναίσθηση και αναλαμβάνοντας ρόλους καλλιεργούν τον προφορικό λόγο, καθώς επιδίδονται σε κωμικούς λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς.

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης στο μάθημα τής Θεατρικής Αγωγής κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον αγαπημένο τους λογοτεχνικό ήρωαεπιχειρώντας να μεταμφιεστούν, να μιμηθούν τις εκφράσεις και να αποδώσουν τα συναισθήματα τού ήρωά τους.

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές ανακαλούν τις αναγνωστικές τους εμπειρίες και καλλιεργούν την ενσυναίσθηση παράλληλα με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Δείτε την εργασία τους εδώ

Οι μαθητές τής Στ΄1 τάξης συζήτησαν για τη ζωή τού μεγάλου παραμυθά Άντερσεν και την προσφορά του στα παιδιά μέσα από τα παραμύθια του.

Είδαν και ανάλυσαν την εφετινή αφίσα τού ΙΒΥ και διάβασαν το παγκόσμιο εφετινό μήνυμά του.

Δείτε την εργασία τους εδώ


Οι μαθητές τής Στ΄2 τάξης συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις. Παρακολούθησαν αφιέρωμα στον αγαπημένο τους Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ανέλυσαν την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τού 2021 αλλά και παρελθόντων ετών.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία διαβάζοντας περιλήψεις τους, δείχνοντας αγαπημένες εικόνεςσχολιάζοντας φράσειςσυναισθήματα και δίνοντας πληροφορίες για τους συγγραφείς.

Όμως επικεντρώθηκαν και στο γεγονός τής επιλογής αυτών των βιβλίων, εξηγώντας τα ενδιαφέροντά τους και την επιθυμία τους για την άντληση πληροφοριών και γνώσεων. Άλλωστε συμφώνησαν όλοι ότι τα βιβλία είναι παράθυρα στον κόσμο.