Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με αφορμή το βιβλίο της με τίτλο «Δυο φορές το ’21» οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συνομίλησαν με τη συγγραφέα κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη την Τρίτη 20 Απριλίου 2021. Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων και των δραστηριοτήτων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση.

Το βιβλίο φέρνει στο σήμερα 21 ήρωες και 21 ηρωίδες τής ελληνικής Επανάστασης. Όπως ανέφερε στα παιδιά η κ. Μαστρομιχαλάκη, οι ήρωες και οι ηρωίδες ήταν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτισμικές και κοινωνικές καταβολές, οι οποίοι είχαν ένα κοινό στόχο: την ελευθερία.

Σκοπός τής παρουσίασης τού βιβλίου «Δυο φορές το ’21» ήταν οι μαθητές να έλθουν σε επαφή με τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Η ιστορία και η ζωή καθενός από τους ήρωες και τις ηρωίδες τού βιβλίου μίλησε στην καρδιά των μαθητών και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εικονογράφηση δημιούργησε ζωντανές εικόνες στο μυαλό τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του βιβλίου και συμμετείχαν ενεργά απαντώντας σε ερωτήσεις που έθετε η συγγραφέας σχετικά με τους ήρωες τού 1821. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η αποφασιστικότητα των ηρώων να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και η ανδρεία που επέδειξαν στον πόλεμο. Τέλος, επεσήμαναν τη σύνδεση τού θέματος τού βιβλίου «Δυο φορές το ’21» με το περιεχόμενο τού διαθεματικού τους προγράμματος «Οι ήρωες τού 1821».

Η κ. Μαστρομιχαλάκη ολοκλήρωσε τη παρουσίαση με τα εξής λόγια «Ήρωας δεν γεννιέσαι! Γίνεσαι!».