Εκτύπωση

Στις 3 Μαρτίου 2022 η Ε΄ τάξη τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησε εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με θέμα: «Γνωρίζοντας τον τόπο μας: Πάρνηθα».

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε και παρουσίασε στα παιδιά η γεωλόγος και Υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής ΦΕ κ. Φανή Τριπολιτσιώτου.

Η παρουσίαση συνοδευόταν με προβολή power point, που περιελάμβανε τη γεωλογική ιστορία των πετρωμάτων τής Πάρνηθας, τα ρέματα και τη λίμνη της, τα είδη τής χλωρίδας και τής πανίδας της, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τη ρύπανση, τις πυρκαγιές και την άκριτη ανθρώπινη επέμβαση.

Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης απαντώντας σε ερωτήσεις και  διατυπώνοντας σκέψεις, εμπειρίες και απορίες.
Στο τέλος συμπλήρωσαν ειδικό πολυσέλιδο φύλλο εργασίας, ανακεφαλαιώνοντας τις γνώσεις που απέκτησαν.

Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά μπόρεσαν να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν τον πλούτο τής φυτικής βλάστησης και ποικιλίας των ζώων που κρύβει μέσα του το δάσος τής Πάρνηθας, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν πάνω στην ανάγκη τής διαφύλαξης τής φυσικής αυτής ομορφιάς από τους κινδύνους που την απειλούν.