Εκτύπωση

Στις 14 Απριλίου 2022 η Ε΄ τάξη τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε τον Βοτανικό Κήπο στο Χαΐδάρι, που παλαιότερα ήταν γνωστός ως "δάσος Χαΐδαρίου".

Ο Βοτανικός Κήπος «Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους» είναι ένας από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου τής ευρύτερης δυτικής πλευράς τού λεκανοπεδίου Αττικής και ταυτόχρονα χώρος εκπαίδευσης και ιστορικής μνήμης, καθώς και χαλάρωσης και αναψυχής χιλιάδων κατοίκων τής πρωτεύουσας.

Ο κήπος εκτείνεται σε 1.800 περίπου στρέμματα, φιλοξενεί 4.000 είδη φυτών και αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα μονοπάτια τού κήπου και, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, γνώρισαν από κοντά μερικά από τα κυριότερα είδη δέντρων και θάμνων, όπως το σχίνο, την αλόη, την κουτσουπιά, το γκίνγκο, τον κύπερο κ.ά.

Στη συνέχεια γνώρισαν και μερικά είδη πτηνών, όπως το γεράκι, την κουκουβάγια και τον μπούφο, εκπαιδευμένα από ειδικούς.

Τέλος, στον χώρο τής παιδικής χαράς έπαιξαν ανέμελα.

Με την επίσκεψη αυτή τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με το οικοσύστημα τού δάσους, βίωσαν τον πλούτο τής φύσης, ένιωσαν σεβασμό προς αυτήν, γνωρίζοντας, παράλληλα, βασικά είδη από το βασίλειο των φυτών και των πτηνών, και ψυχαγωγήθηκαν παίζοντας.