Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στους γονείς τιε δράσεις που υλοποίησαν στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο «Out of Eden Learn», κοινωνική συναίσθηση, αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα.


Τα παιδιά, μέσα από τις εργασίες, τους χάρτες που είχαν κατασκευάσει, τις συνεντεύξεις που είχαν πάρει, έδειξαν αυτά που έμαθαν για τη γειτονιά τους, για την τοπική ιστορία, τους ανθρώπους της, άκουσαν και αφηγήθηκαν ιστορίες. «Επισκέφθηκαν» και άλλες γειτονιές τού πλανήτη στο Σετσουάν τής Κίνας. Η γιορτή διανθίστηκε με τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει στο μάθημα των Γαλλικών και των Γερμανικών.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση στο δασάκι τού Σχολείου με αφορμή το βιβλίο «Ο κήπος τού Ασκληπιού». Εκεί βρήκαν και τα όμορφα λουλούδια που ζωγράφισαν, τα οποία αποτέλεσαν και το σκηνικό.
Φεύγοντας κάθε παιδί παρέλαβε από το εργαστήριο τής Φυσικής το ηλεκτρικό κύκλωμα που είχε κατασκευάσει: «Το φωτεινό σπιτάκι». Με αυτό ως ανάμνηση για τις γειτονιές που περιδιάβηκε, τη δική του, των φίλων του και άλλες πιο μακρινές…