Εκτύπωση

Τα παιδιά τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκαν στο Π.Φάληρο το πλωτό μουσείο "Γ. Αβέρωφ", το οποίο αποτελεί μνημείο τού ελληνικού έθνους και τής ένδοξης ιστορίας μας.

Ξεναγήθηκαν από τους ναύτες τού πλοίου τόσο στους εξωτερικούς όσο και σε κάποιους από τους εσωτερικούς χώρους του και εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθός του και από τη δυνατότητα που είχαν τα μεγάλα κανόνια του.

Επισκέφθηκαν, επίσης, τη γέφυρα και γνώρισαν τον χώρο όπου βρισκόταν το πλήρωμα σε καιρό πολέμου και σε καιρό ειρήνης, αντίστοιχα.

Έμαθαν την ιστορία του και τα κατορθώματά του, καθώς το συγκεκριμένο πλοίο πρωτοστάτησε στην ελευθερία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Επισκέφθηκαν, επίσης, τα μαγειρεία, τους φούρνους και τους χώρους ανάπαυσης των ναυτών, καθώς το θωρηκτό αποτελούσε μόνο του μια ολόκληρη πολιτεία...

Ήταν μια σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη, γιατί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά μας.

Το Θωρηκτό Αβέρωφ, σε συνδυαμό με την προσωπικότητα και το πατριωτικό ήθος τού Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας, χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα και την ατίμωση και να υποστείλει τη Σημαία μας "έμπροσθεν τού εχθρού".

Όλοι λοιπόν πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε αυτό το επίτευγμα των προγόνων μας!