Εκτύπωση

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 η Ε΄τάξη τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε την παιδική σκηνή τού θεάτρου «Μικρό Χορν» για να παρακολουθήσει τη θεατρική διασκευή τού διάσημου βιβλίου «Δον Κιχώτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Εμπνευσμένος από τα ιπποτικά μυθιστορήματα ο Δον Κιχώτης, με παρέα τον ιπποκόμο του Σάντσο, καβάλα στο άλογό του, το Ροσινάντη, ξεκινά να πολεμήσει το κακό πετυχαίνοντας «ηρωικά κατορθώματα». Στο τέλος, όμως, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τα όνειρά του και συμβιβάζεται με την πραγματική ζωή.

Έτσι, ο Δον Κιχώτης αποτελεί το αιώνιο σύμβολο τού ανθρώπου που δεν καταφέρνει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, γιατί αυτά είναι ανέφικτα.

Γι’ αυτό και την επιτυχία των ευγενών σκοπών μας δεν πρέπει να τη στηρίζουμε στην αχαλίνωτη φαντασία και στις ανέφικτες προσδοκίες, γιατί τότε κινδυνεύουμε να συντριβούμε από τη σκληρή πραγματικότητα...

Με την παρακολούθηση τού έργου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να προβληματιστούν, με ιδωμένες τις ιδέες αυτές μέσα από μια σύγχρονη ματιά.