Εκτύπωση

Tην Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 10.00, στο θέατρο των Σχολείων, οι Α΄, Β΄ και Γ΄τάξεις τού Β΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα «Εν οδώ», το οποίο βασίζεται στο παραμύθι «Οι φύλακες τής φύσης» τού καθηγητή Περιβάλλοντος δρα Αντώνη Γάκη, με ήρωες τον Φώτη, τη Φωτούλα και τη φωτοκύκλωση.

Μέσα από το δρώμενο ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση συσκευών και την αποτροπή τής ανεξέλεγκτης ρίψης αποβλήτων στο περιβάλλον, από την κ. Κυριακοπούλου, υπεύθυνη ενημέρωσης τής Εταιρείας «Φωτοκύκλωση».

Η "Φωτοκύκλωση Α.Ε." είναι Εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρισμού (ΑΗΗΕ), όπως οι λευκές συσκευές, οι οθόνες, τα προϊόντα τεχνολογίας, οι λαμπτήρες, τα φωτιστικά, οι μικροσυσκευές, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια κ.λπ.

Με αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο οι μικροί μαθητές ευαισθητοποιούνται και μαθαίνουν από μικρή ηλικία την αξία, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα τής ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και λαπτήρων στη σύγχρονη κοινωνία, και κατανοούν τα πολλαπλά οφέλη τής δράσης αυτής για το περιβάλλον.