Εκτύπωση
Με αφορμή την καθιέρωση ημέρας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, η καθηγήτρια Γερμανικών των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ. Παρασκευή Φαναριώτη κληρώθηκε και παρακολούθησε το 2ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Προστασίας τού Πολίτη -και πιο συγκεκριμένα τού Αρχηγείου τής Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο τής Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ε. Σφακιανάκη- σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης τής Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
Το συνέδριο διεξήχθη σε αίθουσα συνεδριάσεων τού ξενοδοχείου Intercontinental την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013. Οι ομιλίες στελεχών από τον χώρο τής αστυνομίας, εγκληματολόγων, εκπαιδευτικών, παιδοψυχολόγων και πανεπιστημιακών εστίασαν στους κινδύνους που εγκυμονεί η μη συνετή χρήση τού διαδικτύου και ιδίως στο cyberbullying (διαδικτυακό εκφοβισμό), με σκοπό τον προβληματισμό και την ενεργοποίηση των ακροατών προς την κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από την ψυχοσωματική βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω τού διαδικτύου στα παιδιά. Το συνέδριο πλαισιώθηκε μουσικά από τον διεθνούς φήμης τενόρο Μάριο Φραγκούλη.
Το συνέδριο είχε στόχο να ενημερώσει και να διαφωτίσει για το πώς μπορούν γονείς, παιδιά αλλά και εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τού ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς και να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλαχθούν από τους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του. Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι τής πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής τής χώρας, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι, δικαστές, εισαγγελείς, καθηγητές Νομικών Επιστημών, δικηγόροι, φοιτητές Νομικής και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και περίπου 350 παιδιά-μαθητές Γ΄ τάξης Δημοτικού μέχρι και Γ΄ τάξης Γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία τής Αττικής.