Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Ζάχου Αγγελική τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχε στο αυτοτελές πολιτιστικό πρόγραμμα «Κουκλοπαίζουμε», που υλοποιήθηκε για 2η σχολική χρονιά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Δυτ. Αττικής και Πειραιά, διά των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργάνωσαν σεμινάριο εξ αποστάσεως για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο με τίτλο «Κουκλοπαίζουμε 2020».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, μέσω τής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.

Στόχος τού σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το Θέατρο Κούκλας που μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο εκπαίδευσης για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων, την καλύτερη κατανόηση τής διδακτέας ύλης και την καλλιέργεια ποικίλων δεξιοτήτων, μέσα από τη διάδραση και τη διασκέδαση.

Στο πλαίσιο τού σεμιναρίου κατασκευάστηκε από κάθε συμμετέχοντα μια κούκλα και, με επίδειξη βήμα-βήμα από την εμψυχώτρια, δόθηκαν οδηγίες εμψύχωσης και δραματοποίησης τής διδακτέας ύλης, καθώς και οδηγίες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τού "Κουκλοπαίζουμε".

Επίσης, παρουσιάστηκαν εκπαιδευτικά βίντεο και pdf με σημειώσεις, τα οποία βρίσκονται και αναρτημένα στο διαδίκτυο με ελεύθερη πρόσβαση για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών.

Βεβαίωση