Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2
Την εφετινή χρονιά 2013-2014 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μαζί με τους δασκάλους τους, άνοιξαν τις πύλες στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και στάθηκαν στον παμπάλαιο και πάντα σύγχρονο Αίσωπο. Με τους μύθους του ασχολήθηκαν από την αρχή τής χρονιάς, με τις χαριτωμένες ιστοριούλες του και τα διδάγματά τους.
Το βιβλίο μάλιστα τής Αγγελικής Βαρελά -συγγραφέως την οποία τιμά εφέτος το Σχολείο και τής οποίας βιβλία διάβασαν οι μαθητές όλων των τάξεων- τους έκανε να δουν τον Αίσωπο με άλλο μάτι και να τον φανταστούν στη σημερινή εποχή. Ζωγράφισαν τους μύθους στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, τους ξεφύλλισαν στον διαδραστικό πίνακα, τραγούδησαν για τα ζώα-ήρωές του, χόρεψαν γι’ αυτά και τα χρωμάτισαν στο εργαστήριο Πληροφορικής.
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να ετοιμάσουν μια παράσταση με ήρωες τα παιδιά ντυμένα ζωάκια που ζωντανεύουν τους μύθους τού Αισώπου. Μιας και η γιορτούλα θα παρουσιαζόταν τον Μάιο, θέλησαν να την αφιερώσουν στην αγαπημένη τους μανούλα, που η γιορτή της ήταν στις 11 Μαΐου.
Έφτιαξαν, λοιπόν, ένα λεύκωμα ως ενθύμιο από την παράσταση που με κέφι ετοίμασαν και παρουσίασαν στην οικογένειά τους την  Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Όλα τα πρωτάκια ντυμένα με τις στολές τους μάγεψαν τους θεατές με τις υποκριτικές τους ικανότητες, τον χορό και το τραγούδι τους και απέσπασαν το θερμό τους χειροκρότημα.
Την επιμέλεια και την οργάνωση τής γιορτής είχε η δασκάλα τής τάξης κ. Κατερίνα Παπαχαραλάμπους. Τη συγγραφή των κειμένων, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των ρόλων είχε αναλάβει η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Ανθή Κοντού. Τους μύθους τού Αισώπου γνώρισαν οι μαθητές στο μάθημα τής Ελληνικής Παράδοσης με την κ. Βάνα Κωστάκη, η οποία τους βοήθησε να κατανοήσουν τα κρυμμένα μηνύματά τους. Τα τραγούδια δίδαξε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αρετή Γιαννακουδάκη και τη χορογραφία η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια. Ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης κατασκεύασε τα σκηνικά αντικείμενα τού θεατρικού, ενώ με τη βοήθειά του οι μαθητές επιμελήθηκαν το δώρο τής μαμάς τους και μαζί του ζωγράφισαν και τους μύθους τού Αισώπου. Την ψηφιακή προβολή που συνόδευσε τη γιορτούλα, την πρόσκληση, καθώς και το όμορφο αφιέρωμα-λεύκωμα ετοίμασε και παρουσίασε η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη.

Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31