Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2

Το θέμα τής ασφάλειας στο διαδίκτυο αποτελεί για το Γ΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικο Εκάλης έναν κεντρικό πυλώνα ενημέρωσης και επαγρύπνησης των μαθητών.

Κάθε χρόνο, σε όλες τις τάξεις, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, μέσα από το μάθημα τής Πληροφορικής πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών σχετικά με την ασφαλή και ορθή χρήση τού διαδικτύου.

Οι δράσεις διοργανώνονται με σκοπό το Σχολείο να προωθήσει την αξιοποίηση τής ψηφιακής τεχνολογίας. Καθ΄όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς, στο μάθημα τής Πληροφορικής, οι
μαθητές μέσα από παραμύθια και ενημερωτικό υλικό, όπως παρουσιάσεις, αφίσες, επιλεγμένα βίντεο και κατάλληλα παιχνίδια, κατανοούν αφενός τη χρησιμότητα τού διαδικτύου και αφετέρου τις παγίδες που μπορεί να κρύβει. Μέσα από αλληλεπίδραση, ενεργητικό διάλογο και καταιγισμό ιδεών τα παιδιά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το διαδίκτυο είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις...

Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν κριτική σκέψη και στάση απέναντι στη χρήση τού διαδικτύου, ειδικά τώρα, που, λόγω τής πανδημίας, το διαδίκτυο έχει εισβάλλει στις ζωές όλων.
Θέματα που αναπτύχθηκαν στα μαθήματα ήταν τα προσωπικά δεδομένα και η έννοια τής ιδιωτικότητας, η προστασία από ιούς, η θέσπιση ισχυρών κωδικών, τα διαδικτυακά παιχνίδια, ο εθισμός, ο ψηφιακός εκφοβισμός, τα κοινωνικά δίκτυα, η επαφή με αγνώστους, η αποξένωση, η παραπληροφόρηση και το netiquette, δηλαδή κανόνες ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Επίσης γονείς των μαθητών των Ε΄ και Στ΄ τάξεων και εκπαιδευτικοί τού Σχολείου μας παρακολούθησαν:

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Ασφαλές Διαδίκτυο. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.", που διοργανώθηκε από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Tην Τρίτη 11 Μαΐου 2021 τη διαδικτυακή ενημερωτική εσπερίδα με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τού 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Ο κεντρικός ομιλητής ανήκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τής Ελληνικής Αστυνομίας και στόχευσε στην ενημέρωση και στους τρόπους προστασίας από τους κινδύνους τού διαδικτύου.

Όλοι μαζί, λοιπόν, για ένα ασφαλές διαδίκτυο!

Πωλίνα Πλουμιδάκη, καθηγήτρια Πληροφορικής

Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30