Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Υπενθυμίζεται στους γονείς των μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης ότι όσα παιδιά μετακινούνται με Ι.Χ. θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που ισχύουν και για τα παιδιά που χρησιμοποιούν σχολικό αυτοκίνητο.

Το πρωί αποβιβάζονται στον καθορισμένο από το Σχολείο χώρο. Εκεί παιδονόμοι – σχολικοί τροχονόμοι φροντίζουν για την ασφαλή διέλευση των παιδιών προς το εσωτερικό τού σχολικού συγκροτήματος. Το μεσημέρι τα παιδιά θα αναχωρούν από το Σχολείο με τη βοήθεια των παιδονόμων – σχολικών τροχονόμων και θα συναντούν τους γονείς στο σημείο που έχουν προκαθορίσει.
Κανένα Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν εισέρχεται στον χώρο κυκλοφορίας των σχολικών λεωφορείων και δεν σταθμεύει στον αύλειο χώρο τού Σχολείου.
Το πρωί με την έναρξη των μαθημάτων και το μεσημέρι με τη λήξη, οι γονείς και όσοι μεταφέρουν με Ι.Χ. παιδιά τα περιμένουν έξω και όχι στο μεγάλο χολ.
Παρακαλούνται ιδιαιτέρως όλοι οι γονείς να τηρούν τον κανονισμό τού Σχολείου και τού Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στους σχολικούς χώρους γονέων, κηδεμόνων και άλλων ατόμων που δεν έχουν σχέση με τη λειτουργία τού Σχολείου (εγκύκλιος Γ2/2368 – Σεπτέμβριος 2007) τις ώρες λειτουργίας του.
Με τον τρόπο αυτό διαφυλάσσεται η ασφάλεια των παιδιών, επιτυγχάνεται η ομαλή διεξαγωγή τού μαθήματος και η ίση μεταχείριση με τους μαθητές που κινούνται με τα σχολικά λεωφορεία.
Τις ώρες λειτουργίας τού Σχολείου, οι υπεύθυνοι τής κίνησης θα επιτρέπουν τη στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων στον χώρο τού πάρκινγκ μόνο σε γονείς που έχουν συνάντηση με εκπαιδευτικούς των παιδιών τους, την ημέρα και την ώρα που έχει ορίσει το Σχολείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα τους σταλεί.