Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η οποία φέτος γιορτάστηκε για 12η συνεχή χρονιά, όλοι οι μαθητές τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης έδρασαν ως πρεσβευτές τής ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το εφετινό σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο διαδίκτυο!». Η ημέρα αυτή αποτελεί το έναυσμα ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση τού διαδικτύου, τού κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, που είναι πια κομμάτι τής καθημερινότητάς μας.
Στο Εργαστήριο Πληροφορικής, μαζί με τις καθηγήτριές τους, κ. Βατουσιανού Ελισάβετ, Ξηρίδου Άντα, Πλουμιδάκη Πωλίνα, Σιούτη Ξένια και Στέφου Ασημίνα, μέσα από συζήτηση και πλήθος ιδεών τα παιδιά κατέληξαν σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με το πώς μπορεί να κινείται κάποιος στα μονοπάτια τού διαδικτύου με ασφάλεια.
Πιο αναλυτικά, τα παιδιά των Α΄ και Β΄ τάξεων ήρθαν σε πρώτη επαφή με τα θέματα τού διαδικτύου μέσα από τις σελίδες τού παραμυθιού «Η φάρμα τού διαδικτύου». Οι περιπέτειες των ηρώων τού βιβλίου στάθηκαν αφορμή για έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο.
Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων παρακολούθησαν παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με μυστικά ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Τέλος, οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων εργάστηκαν ομαδικά προκειμένου να εκπονήσουν δικές τους παρουσιάσεις σχετικά με θέματα ασφάλειας τού διαδικτύου. Πραγματεύτηκαν θέματα όπως ο ψηφιακός εκφοβισμός, η αποξένωση, ο εθισμός, η παραπληροφόρηση, η υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, η αποπλάνηση, η παραβίαση ιδιωτικότητας κ.ά.