Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Β. Στάθη (Γ΄1) και Β. Παπαζαφείρη (Γ΄2), κατά τη διάρκεια τού α΄ και τού β΄ τριμήνου τού 2015 δούλεψαν και επεξεργάστηκαν μέσα από διάφορα μαθήματα το θέμα «Ανακύκλωση».
Ξεκινώντας τον Οκτώβριο τού 2014 με επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ, τα παιδιά είχαν μια πρώτη επαφή-γνωριμία με έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ παράλληλα έφτιαξαν και τα ίδια ένα αντίστοιχο έργο.
Στη συνέχεια στο μάθημα των Ελληνικών, με αφορμή ομώνυμη ενότητα, φιλοτέχνησαν αφίσες με συνθήματα υπέρ τής ανακύκλωσης και έγραψαν ένα κείμενο με επιχειρήματα στην προσπάθειά τους να πείσουν για τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα αυτής τής δραστηριότητας.
Στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, τα παιδιά, μετά από παρότρυνση τής καθηγήτριάς τους κ. Ελένης Τσαλδίρη, κατασκεύασαν ρομπότ από χάρτινα κουτιά και συνέθεσαν μια δική τους κατασκευή-εργασία χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα, στα πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας, με την ίδια καθηγήτρια οι μαθητές διάβασαν και επεξεργάστηκαν τα βιβλία: "Μια νύχτα στη χωματερή", "Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της", "Ο Λαβύρινθος", "Ή ο κόσμος ζεστάθηκε ή ο κόσμος τρελάθηκε", "Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει…".
Τέλος, με την επίσκεψή τους στο Μουσείο Πειραμάτων τον Δεκέμβριο, όπου παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο  "Προσέχω, φροντίζω, ανακυκλώνω", αλλά και δουλεύοντας το θέμα στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος, ολοκλήρωσαν την επεξεργασία του, έχοντας συνειδητοποιήσει πλήρως την αξία και τη σημασία τής ανακύκλωσης για τη ζωή μας πάνω στον πλανήτη Γη.