Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 18 Μαρτίου 2015, επισκέφθηκαν το εργαστήρι κεραμικής στον Βοτανικό.
Μέσα στο εργαστήριο οι μαθητές «ταξίδεψαν» πίσω στον χρόνο. Ήρθαν σε επαφή με το αρχαίο υλικό, τον πηλό, που συνοδεύει τον άνθρωπο με τη χρήση του ώς τις ημέρες μας.
Τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδρομή τού πηλού από τα αρχαιότατα χρόνια και την αξιοποίηση του με την ανακάλυψη τού τροχού και την τέχνη τού αγγειοπλάστη. Έπιασαν με τα χέρια τους τον υγρό πηλό, τον είδαν από άμορφη μάζα να παίρνει ζωή στα χέρια τού αγγειοπλάστη και να γίνεται χρήσιμο αντικείμενο-σκεύος τής καθημερινότητας μετά το ψήσιμό του στο καμίνι στη θερμοκρασία των 1000 βαθμών Κελσίου.
Τέλος, διακόσμησαν πήλινους δίσκους απεικονίζοντας πάνω τους, έτσι όπως τους έδειξε η διακοσμήτρια τού εργαστηρίου, ένα από τα αγαπημένα θέματα τής αρχαίας αγγειογραφίας, το μινωικό δελφίνι των ανακτόρων τής Κνωσού, συνδέοντας την εκπαιδευτική τους επίσκεψη με το μάθημα των Εικαστικών και τής Ιστορίας.