Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την ενότητα 3 τού βιβλίου Vitamine 1, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο των ζώων και έμαθαν να μιλούν γι’ αυτόν στα Γαλλικά.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια τού μηνός Ιανουαρίου τού 2015. Στους μαθητές μοιράστηκε έντυπο υλικό, προκειμένου να μάθουν το βασικό λεξιλόγιο που αφορά στις κατηγορίες ζώων (κατοικίδια ζώα, τής σαβάνας, τού αγροκτήματος, σαρκοφάγα, χορτοφάγα, παμφάγα κτλ.), τα μέρη τού σώματός τους και τον χαρακτήρα τους (επικίνδυνο, μοναχικό, φιλικό, πιστό κ.ά.). Στη συνέχεια, ασχολήθηκαν με αινίγματα σχετικά με τα ζώα, βρήκαν τη λύση σε αυτά και δημιούργησαν δικά τους αινίγματα για το ζώο που ήθελαν. Τέλος, συνδυάζοντας δύο ζώα έφτιαξαν το δικό τους φανταστικό ζώο, το περιέγραψαν και το σχεδίασαν με τον δικό τους τρόπο και με το υλικό που τους άρεσε.
Χάρη στη δράση αυτή, οι μαθητές εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, χρησιμοποίησαν τον προφορικό και τον γραπτό λόγο για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.