Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή το μάθημα τής Φυσικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στο Αμφιθέατρο των Σχολείων το διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορικές στιγμές των Φυσικών Επιστημών».
Στόχος τού εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με βασικές έννοιες τής Φυσικής Επιστήμης, όπως είναι ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, το φως, η βαρύτητα κ.ά.
Για τον σκοπό αυτό, οι μαθητές και των δύο τμημάτων εργάστηκαν σε ομάδες και, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες πηγές από το διαδίκτυο, συγκέντρωσαν πληροφορίες για τους σημαντικότερους εκπροσώπους τής Φυσικής Επιστήμης και πώς αυτοί συνέβαλαν στην καλύτερη κατανόηση τού φυσικού κόσμου.
Στη συνέχεια οι μαθητές, από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Ιανουάριο 2015, εκπόνησαν εργασίες τις οποίες παρουσίασαν στους γονείς τους με τη μορφή ηλεκτρονικής παρουσίασης, τοποθετώντας την κάθε έννοια φυσικής που ανακαλύφθηκε ιστορικά μέσα στον χρόνο.
Την επιμέλεια τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορικές στιγμές των Φυσικών Επιστημών» είχε ο δάσκαλος Φυσικής κ. Κώστας Χωριανόπουλος.