Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Δ' τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις 13 Μαϊου 2015, το άλσος Καισαριανής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής ομάδας ΔΡΩ: “Θέλω γύρω μου πράσινο”. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην κατηγορία προγραμμάτων "Επικοινωνία και φύση" και έχει στόχο του την εξάπλωση των συνόρων τής νεοϊδρυθείσας  “Πράσινης Ζώνης”.
Ως νέοι πολίτες, τα παιδιά αναλαμβάνουν την αποστολή να υποστηρίξουν την επέκταση τής Ζώνης με τη συμμετοχή τους στις παρακάτω δραστηριότητες: "Κρατάω ψηλά τη στάθμη τού νερού", "Μαθαίνω να δημιουργώ ελεγχόμενη φωτιά", "Διατηρώ καθαρό τον αέρα που αναπνέω", "Φυτεύω δέντρα, γιατί προσφέρουν ζωή".
Οι ομαδικές δραστηριότητες, η ενεργός συμμετοχή όλων των μαθητών και οι πληροφορίες που δόθηκαν ευαισθητοποίησαν τους μαθητές, ενώ παράλληλα τους εξοικείωσαν με έννοιες και αξίες που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους κουλτούρα, ώστε να συμβάλουν θετικά και ουσιαστικά στην αύξηση των πράσινων περιοχών τής χώρας μας.