Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στους φιλόξενους χώρους τής αίθουσας Λόγου τής Στοάς τού Βιβλίου στις 29 Μαΐου 2015 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στους γονείς τους το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο «Οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί». Το έργο και η παράσταση είχαν προσαρμοστεί στη γνώση και στις δυνατότητες τής ηλικίας τους.
Μέσα από την κίνηση, τον χορό, το τραγούδι και τον λόγο δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά αναπαριστώντας σε ομάδες τους 12 θεούς τού Ολύμπου και να παρουσιάσουν την όλη τους προσπάθεια στους γονείς τους, ζητώντας τους μέσα από μικρά αινίγματα και γρίφους να μαντέψουν τον θεό που αντιπροσώπευε κάθε ομάδα.
Έτσι κύλησε ευχάριστα ο χρόνος μέσα από μια διαφορετική νότα εκπαίδευσης. Αποχωρώντας από τον χώρο τής εκδήλωσης δάσκαλοι, μαθητές και γονείς κράτησαν την ευχάριστη ανάμνηση τής σύμπραξής τους στην προαγωγή τής παιδείας, αφού το θέατρο και τα μηνύματά του -ακόμα και στην απλούστερη μορφή του- ήταν, είναι και θα είναι μέσο επικοινωνίας, αναψυχής και κυρίως παιδείας για κάθε «εμπλεκόμενο» σε αυτό.