Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» παρακολούθησαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015  στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Η παγκόσμιου ενδιαφέροντος επική ιστορία έγινε θεατρική παράσταση κατάλληλη για παιδιά σε σκηνοθεσία τής Κάρμεν Ρουγγέρη.
Ο χώρος τής τέχνης, οι άνθρωποι τής τέχνης, το κατάλληλα διαμορφωμένο σενάριο τής «Οδύσσειας» με τα διαχρονικά μηνύματα που στέλνουν οι ήρωές της και η σύγχρονη τεχνολογία που εξασφαλίζει υψηλής αισθητικής σκηνικά και δένει αρμονικά τον κινηματογράφο με το θέατρο στην ίδια παράσταση αποτέλεσαν σημαντικούς λόγους για να παρακολουθήσουν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να προσεγγίσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες μια κατά τα άλλα πολύ γνωστή σε αυτά ιστορία, την «Οδύσσεια».
Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τη μαγική δυνατότητα που διαθέτει ο άνθρωπος μέσα από τον κόσμο τής τέχνης να μετατρέπει την πιο απλή ή γνωστή ιστορία σε μια ονειρώδη θεατρική παράσταση.