Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με ενθουσιασμό και χαρά ξεκίνησε, στις 23 Νοεμβρίου 2015, στο Γ΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης η υλοποίηση τού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Μore than money-Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece (www.senja.gr), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Σχολείου έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα. Με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο», ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο που συνδέει τη σχολική τάξη με τον κόσμο τής αγοράς, οι μαθητές σε έξι εκπαιδευτικές ενότητες γνώρισαν τις βασικές έννοιες τού τραπεζικού συστήματος και των συναλλαγών.
Μέσα από παιχνίδια ρόλων έμαθαν πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του και να περάσει μια συνέντευξη εργασίας. Μέσα από τα διαδραστικά επιτραπέζια παιχνίδια «Community Game» και «Business Game» έμαθαν, επίσης, πώς να διαχειρίζονται έξυπνα τα χρήματά τους και πώς λειτουργεί μια επιχείρηση. Και όλα αυτά παίζοντας και γελώντας!
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη σχολική τάξη από τον ειδικευμένο εθελοντή-σύμβουλο από την Τράπεζα HSBC κ. Απόστολο Μερακλή με τη συμβολή τής δασκάλας κ. Ρεβέκκας Αντώνωφ.
Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οργάνωσή του για τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία επιμελήθηκε η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.