Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Είναι θεσμός τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης να επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή το μάθημα τής Ιστορίας αλλά και τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Έτσι και εφέτος, στις 10 Δεκεμβρίου 2015 τα παιδιά επισκέφθηκαν το κτήριο που αποτελεί σύμβολο των δημοκρατικών θεσμών τού ελληνικού πολιτεύματος, την Βουλή.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και ἀκουσαν την ιστορία τού κτηρίου τής Βουλής, που κοσμεί το κέντρο τής Αθήνας. Έμαθαν ποιος ήταν ο αρχιτέκτονας και ότι ανοικοδομήθηκε για να γίνει ανάκτορο τού Όθωνα και των μετέπειτα Ελλήνων βασιλέων. Το κτήριο εγκαταλείφθηκε στα χρόνια τού βασιλέως Γεωργίου τού Α΄, μετά την καταστροφική δεύτερη πυρκαγιά και τις ζημιές που υπέστη, και ανακαινίστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να μεταφερθούν σε αυτό η Γερουσία και η Βουλή των Ελλήνων. Μετά τη Χούντα τού 1967 και την κατάλυση τής Δημοκρατίας, το κτήριο τής Βουλής έγινε πάλι σύμβολο αναστήλωσης των δημοκρατικών θεσμών τού πολιτεύματος τον Ιούλιο τού 1974 και παραμένει ώς σήμερα εγγυητής τής καλής λειτουργίας του πολιτεύματος, μιας και στον χώρο αυτό λαμβάνονται κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές οι αποφάσεις για τη διακυβέρνηση τής Ελλάδος.
Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη μόνιμη έκθεση που φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα τού α΄ ορόφου τής Βουλής και περιλαμβάνει φωτογραφικό και τυπογραφικό πολιτικό υλικό κυρίως από την Κυπριακή τραγωδία και την Μεταπολίτευση τού 1974 ως τις μέρες μας. Ακολούθως πέρασαν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η ολομέλεια τής Βουλής, κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών και είδαν ποιους ακριβώς χώρους καταλαμβάνουν σήμερα οι βουλευτές των πολιτικών κομμάτων.