Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 29 Μαρτίου 2016 η Στ΄ τάξη, τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με αφορμή το μάθημα Ιστορίας τής νεότερης Ελλάδας, επισκέφθηκε το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, γνωστό και ως Παλαιά Βουλή.
Την όλη εκπαιδευτική επίσκεψη είχε υπό την εποπτεία της η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ελευθερίου, που είχε από την προηγούμενη ημέρα, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων και βιντεοπροβολών, κατατοπίσει τους μαθητές όχι μόνο σχετικά με την αρχιτεκτονική τού κτηρίου και την προγενέστερη χρήση του, αλλά και γύρω από τα εκθέματα που θα έβλεπαν σε κάθε αίθουσά του.
Η Διευθύντρια ανέλαβε και την ξενάγηση των μαθητών τόσο στον περίβολο τού μουσείου, που δεσπόζουν οι ανδριάντες των Κολοκοτρώνη, Δεληγιάννη και Τρικούπη, όσο και στις αίθουσές του.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η παλαιά «Αίθουσα τού Κοινοβουλίου», όπου τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν και να τη συγκρίνουν με τη σύγχρονη αίθουσα τού Κοινοβουλίου τής Βουλής των Ελλήνων, την οποία είχαν επισκεφθεί σε προγενέστερη εκπαιδευτική τους επίσκεψη.
Πέραν τής ξενάγησης η επίσκεψη περιλάμβανε και παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού», με στόχο την αναζήτηση και ανεύρεση ιστορικών αντικειμένων στις αίθουσες τού μουσείου, γεγονός που ενθουσίασε όλους τους μαθητές.