Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 οι μαθητές  τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Μουσείο Πειραμάτων, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Μαγική Χημεία".


Εκεί ήρθαν σε επαφή με υλικά καθημερινής χρήσης, όπως χρώματα, καθαριστικά, τρόφιμα, ποτά και καλλυντικά τα οποία εκτός των άλλων μπορούν να αποτελέσουν προϊόντα έρευνας ενός χημικού εργαστηρίου.
Έγιναν, λοιπόν, και αυτοί για λίγο μικροί χημικοί και πραγματοποίησαν ασφαλή πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός αληθινού χημικού εργαστηρίου.
Ξεκίνησαν με δραστηριότητες για τα μόρια, τα άτομα, τα στοιχεία και τις χημικές ενώσεις. Μελέτησαν, επίσης, και τις χημικές αντιδράσεις με διαλύματα που αλλάζουν χρώμα, παράγουν ζέστη ή κρύο, αφρό και ίζημα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα οξέα, τις βάσεις και τους δείκτες κάνοντας από κλασικά πειράματα Χημείας έως και… εκρήξεις, που ενθουσίασαν τους μαθητές, οι οποίοι έφυγαν από το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις!