Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή το μάθημα τής Γεωγραφίας και το διαθεματικό «Διαδρομές στην πόλη μας» που εκπονούν κατά το Α΄ τρίμηνο, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Στους όμορφους χώρους τού Μουσείου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν με άνεση τις πλούσιες συλλογές του, που φιλοξενούν ζώα, έντομα, μαλάκια, ερπετά, πτηνά μα και διάφορα ορυκτά πετρώματα κυρίως από τον ελληνικό χώρο.
Ακολούθως τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την ύλη τού μαθήματος τής Γεωγραφίας με θέμα «Με τη βοήθεια τού χάρτη». Ο χάρτης, τα χαρακτηριστικά του και οι μορφές του, η πυξίδα, ο προσανατολισμός και ο υπολογισμός αποστάσεων πάνω στον χάρτη με τη βοήθεια τής κλίμακας ήταν ορισμένα από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές υπό την επίβλεψη τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Φανής Τριπολιτσιώτου.
Στη συνέχεια τα παιδιά  εφάρμοσαν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει δημιουργήσει η υπεύθυνη τού Μουσείου για τον σκοπό αυτό, άλλα εκ των οποίων γίνονται στους εσωτερικούς χώρους τού Μουσείου και άλλα, όπως το παιχνίδι τού κρυμμένου θησαυρού, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να κινηθούν και να γνωρίσουν τους εξωτερικούς χώρους γυμναστικής και αναψυχής των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.