Εκτύπωση
Στις 15 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης,  με αφορμή το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας και σε συνεργασία με το μάθημα των Τεχνικών, είχαν τη χαρά να υποδεχτούν στον χώρο τής Βιβλιοθήκης των Τοσιτσείων Σχολείων, την παιδαγωγό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Εύη Τσιτιρίδου.
Τα παιδιά συζήτησαν μαζί της σχετικά με τα δύο βιβλία της «Ο Αντίλ έχει πατρίδα» και «Το αλφαβητάρι τής Αγίας Σοφίας» που επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.
Παράλληλα -με τη βοήθεια τού εργαστηρίου των Καλλιτεχνικών- τα παιδιά μας παρουσίασαν πληθώρα εικαστικών εργασιών όπου αποτύπωσαν την έμπνευσή τους σχετικά με τη θεματογραφία των δύο βιβλίων, εκπλήσσοντας ευχάριστα τη συγγραφέα.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα ψηφιδωτά με Lego αλλά και η εικονογράφηση, εμπνευσμένη από τις γνωστές «βαλίτσες τού Ακριθάκη», στην οποία οι μαθητές μας παρουσίασαν με κολλάζ χρωμάτων κι αντικειμένων τo αγαπημένο τους αντικείμενο που θα έπαιρναν μαζί τους αν βρίσκονταν στην ανάγκη να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο τής προσφυγιάς.