Εκτύπωση
Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου παρουσιάζεται εφέτος η ιστορία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιας από τις σημαντικότερες μορφές τής παγκόσμιας ιστορίας.
Ο Νίκος Καζαντζάκης μέσα από το έργο του ζωντανεύει τον Αλέξανδρο άνθρωπο, τον Αλέξανδρο στρατιώτη, τον Αλέξανδρο οραματιστή, τον Αλέξανδρο τον Μέγα!
Η Νανά Νικολάου ετοίμασε μια ολοκαίνουργια θεατρική διασκευή, με πολλή δράση, παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, σπαθογραφίες, πρωτότυπη μουσική, video art εφαρμογές και έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, αναδεικνύοντας όλα τα πρόσωπα, τα περιστατικά, τους μύθους και τους θρύλους που σχετίζονται με το πρόσωπο τού Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μέσα από τα μάτια τού Στέφανου και τής Άλκας εξελίχθηκε επί σκηνής η ζωή τού στρατηλάτη από την ημέρα που δάμασε τον Βουκεφάλα μέχρι τον θάνατό του.
Η θεατρική αυτή παράσταση συγκίνησε βαθύτατα και έφερε τους μαθητές σε επαφή με την ιστορική και πολιτιστική ελληνική κληρονομιά, που δημιούργησε και ανάπτυξε για εμάς η ιστορική αυτή μορφή, κάνοντας πράξη το όραμα της: "ένα κόσμο καλύτερο και ενωμένο".