Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Αξιοποιώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης για τους μαθητές τού Δημοτικού, και σε συνδυασμό με το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, και συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο "κυνήγι θησαυρού"!
Στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν το επόμενο λογοτεχνικό βιβλίο που θα επεξεργάζονταν στο μάθημα των Ελληνικών και τής Φιλαναγνωσίας, το οποίο σχετίζεται με το διαθεματικό τους πρόγραμμα «Τα μυστήρια των Μαθηματικών».
Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Αμάντας Ξεζωνάκη και Φωτεινής Παπανικολάου αναζήτησαν κρυμμένους γρίφους σε ράφια, συρτάρια, ντουλάπια και σε βιβλία και αντικείμενα που είχαν στηθεί για τον σκοπό αυτό.
Έφτασαν, έτσι, βήμα βήμα, και με τη συνεργασία όλων, μπροστά στο θρυλικό «Τούνδρα Εξπρές», ένα διάσημο τρένο στο οποίο επιβαίνει ο δαιμόνιος ντεντέκτιβ σκίουρος Κορνήλιος Κρικ, που τους προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν σ’ ένα μυστηριώδες ταξίδι.
Η δράση και η περιπέτεια που έζησαν, με το μυστήριο των γρίφων και την αγωνία τού τελικού στόχου, χάρισαν στους μικρούς μαθητές μοναδικές στιγμές και μια αξέχαστη εμπειρία.