Εκτύπωση
Τα τμήματα των Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων τού  Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη, ενημερώθηκαν για το Καρναβάλι στη Γαλλία.
Με τη βοήθεια τής Γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας, από το Πανεπιστήμιο Λυών 1, Anna Gonin, η οποία παρακολουθεί και θα συμμετάσχει στο μάθημα όλων των τμημάτων τής κ. Βιολάρη για το χρονικό διάστημα από 13 έως και 23 Φεβρουαρίου 1018, οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τα γαλλικά έθιμα για τη "Mardi Gras".
Έτσι έμαθαν ότι για τη Γαλλία είναι στις 13 Φεβρουαρίου και ότι την ημέρα αυτή τρώνε τα παραδοσιακά γλυκά, που είναι τα bugnes και τα beignets.
Στη συνέχεια η μεταπτυχιακή φοιτήτρια τους μίλησε για το Καρναβάλι τής Νίκαιας, τη διάρκειά του, τα άρματα, τη "bataille de fleurs", που γίνεται την τελευταία ημέρα, και για το θέμα τού εφετινού καρναβαλιού (Les Rois de l’Espace).
Τέλος, έπαιξε με τους μαθητές ένα παιχνίδι με μεταμφιέσεις (déguisements).
Επιπλέον, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για το Καρναβάλι τής Νίκαιας το 2017 και για τις ετοιμασίες για το εφετινό αντίστοιχο καρναβάλι, και χρωμάτισαν μια ζωγραφιά.
Τα τμήματα των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με καθηγήτρια την κ. Γεώργα Έφη, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, ενημερώθηκαν, μέσα από μικρά βιντεάκια, για τα ήθη και τα έθιμα τού περίφημου καρναβαλιού τής Νίκαιας στη γαλλική Ριβιέρα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.