Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων και τής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις 18 Οκτωβρίου 2018, το βιωματικό πάρκο Paradise Park και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Τα γαλακτοκομικά μας προϊόντα –-Μικρός κτηνοτρόφος».
Αρχικά οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, έμαθαν για τα ζώα που μπορούν να προσφέρουν γάλα, για τα προϊόντα που μπορούν να παραχθούν από το γάλα αυτό και μετά από ποια επεξεργασία.
Στη συνέχεια έπηξαν γάλα με πυτιά, ώστε να φτιάξουν τυρί, ενώ στο τέλος χτύπησαν γάλα στο παραδοσιακό μποτινέλο προκειμένου να δουν πώς φτιάχνεται το βούτυρο.
Έπειτα επισκέφθηκαν τη φάρμα όπου γνώρισαν τα ζώα της, τα τάισαν με τροφές που προμηθεύτηκαν από τον αχυρώνα και αμέσως μετά, όσοι επιθυμούσαν, άρμεξαν την κατσίκα, βιώνοντας όλα όσα είχαν ακούσει νωρίτερα για τη διαδικασία αυτή.
Ενθουσιασμένοι οι μαθητές από όσα είχαν βιώσει και τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει ξεχύθηκαν ύστερα στους αθλητικούς χώρους τού πάρκου όπου έπαιξαν με την ψυχή τους διάφορα κατασκηνωτικά παιχνίδια, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή τους, η οποία στο σύνολό της υπήρξε μια αξέχαστη εμπειρία.