Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο τής Ακρόπολης.

Γνώρισαν και θαύμασαν από κοντά μνημεία και ναούς τής αρχαίας Ελλάδας, που μελετούν στο μάθημα τής Ιστορίας, όπως τα Προπύλαια, τον Ναό τής Απτέρου Νίκης, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο.

Παρακολουθώντας την ασύρματη ξενάγηση, συνειδητοποίησαν ότι με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι τής αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες τής πόλης αλλά και καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα.

Τα μνημεία τής Ακρόπολης αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα τής αρχαίας αρχιτεκτονικής, που επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα, και  εκφράζουν το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο τής Αθήνας κατά τον χρυσό αιώνα τού Περικλή.

Η επίσκεψη ενθουσίασε τους μαθητές, γιατί τους έφερε σε επαφή με την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά, αφήνοντας τους τις καλύτερες εντυπώσεις.