Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, την πρώτη εβδομάδα τού Οκτωβρίου 2021, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, τη «Γαϊδουροχώρα», που βρίσκεται στο Κορωπί. Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης αυτής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά τού κορωνοϊού.

Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προστατευόμενα γαϊδουράκια τού πάρκου και να συμμετάσχουν στη φροντίδα τους, μέσα από το πρόγραμμα που παρακολούθησαν, υπό την εποπτεία των υπευθύνων τού χώρου.

Έμαθαν σημαντικές πληροφορίες για το είδος αυτό, για τη σημασία που είχαν στη ζωή των ανθρώπων τα συγκεκριμένα ζώα κατά το παρελθόν, αλλά και για την ιστορία που κρύβεται πίσω από το κάθε προστατευόμενο γαϊδουράκι που βρίσκεται στον χώρο.

Ακόμη, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και με άλλα ζωάκια που φιλοξενούσε το πάρκο και να ανακαλύψουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη προγραμματίστηκε στο πλαίσιο τής θεματικής ενότητας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον», με υποθεματική «Ένας κόσμος γεμάτος νερό. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Μέσω τού προγράμματος αυτού οι μαθητές έμαθαν για τη σημασία τού γαϊδουριού ως μέσου μεταφοράς ,αλλά και τη σύνδεσή του με το παλιό επάγγελμα τού νερουλά.
Επιπλέον, συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα προστασίας τού γαϊδουριού ως στοιχείου πολιτισμικής κληρονομιάς τού τόπου μας.

Η επίσκεψη στη «Γαϊδουροχώρα» ήταν μια ευχάριστή και εποικοδομητική εξόρμηση στη φύση, που χάρισε στα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία.