Εκτύπωση

Στις 22 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε., στο πλαίσιο τού μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τού θεματικού κύκλου «Δημιουργώ και καινοτομώ».



Στο Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ, που σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα«Η τέχνη τής επιστήμης» που είναι βασισμένο στη διδακτέα ύλη τής Φυσικής και τής Γεωγραφίας τής έκτης τάξης.

Το πρόγραμμα αυτό εστιάζει στην εφαρμογή των θετικών επιστημών στην κινητική γλυπτική τού παγκοσμίου φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Takis και στο πώς η σύμπραξη αυτή δημιουργεί μνημειώδη έργα τέχνης, όχι μόνο πολιτιστικού, αλλά και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια τού προγράμματος ανακάλυψαν όλα τα είδη ενέργειας, την αιολική, τη δυναμική, την ηλιακή, τη μαγνητική και την ηλεκτρομαγνητική, και κατανόησαν με ποιον τρόπο η ταλάντωση, η τριβή και οι νόμοι τής βαρύτητας μπορούν να μετατραπούν σε πρωτοποριακά γλυπτά«πράσινης τέχνης», για τα οποία ο Takis ξεχώρισε και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες τού 20ού αι.

Μέσα από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και τις Φυσικές Επιστήμες, και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εικαστικές δημιουργίες των παιδιών.